jes pisters
jes

Na het beëindigen van mijn loopbaan in het onderwijs waar ik het vak handenarbeid gaf, kreeg ik meer tijd voor mijn passie: boetseren. Ik volgde lessen en workshops bij Sjef Wishaubt, Annemarie Verheijen en Anna Rozenzweig. In 2010 heb ik met succes de opleiding beeldhouwen in Genk afgesloten. Momenteel specialiseer ik mij in diverse technieken.

Klei, steen en kunststof geven mij de onbegrensde mogelijkheden mijn fantasie tot uitdrukking te brengen. Mijn beelden groeien in mijn handen uit tot organische vormen en langzamerhand zijn zij mijn eigen taal en vorm geworden. Het unieke aan de vormentaal is de oorspronkelijkheid. Het proces van creëren roept spanning en emotie op en laat bij het eindresultaat een verwondering los die nog even voldoening geeft , totdat er weer iets nieuws wil ontstaan.

In mijn atelier geef ik bovendien cursussen in keramisch vormen. Met veel plezier begeleid ik cursisten in het ontwikkelen van hun eigen vormgevoel. Door schuren en schaven, een proces van vallen en opstaan, komen zij tot verrassende resultaten die niet alleen henzelf, maar ook mij blij maken.

Naast het modelleren bestaat tevens de mogelijkheid om de techniek van raku-stoken en pittfire te leren.

Opleiding:
Lerares handvaardigheid

Exposities:
Kunstuitleen Bonnefanten Museum Maastrich
Appelschuur Arensgenout
Kunstwinkel Schimmert
Beeldentuin Marian van der Weijden Gulpen
Glaspaleis Heerlen
In de Schuur Wijlrė